Translate

fredag 25 december 2009

Man blir ju barn på nytt :-D

Ja, GUD vad härligt det är med jul!!!!!! På förmiddagen var vi ute med barnen (ja, alla utom Cilia som fick va inne med Magnus och sova middag) och åkte pulka och bob i Martins landning i fårhagen, det är en PERFEKT pulkabacke kan jag meddela :-D ! När vi lekt klart blev det lite middagsvila, duschning och förbereda maten.
Sen bar det av in till mormor där vi åt, MASSOR med mat, som vanligt!!!! SÅÅÅÅ himla gott!!!!! Efter maten var det Kalles tur... alla trängde ihop sig i soffan och satt och tittade, super mysigt!
Sen blev det Ris a´La Malta och kaffe innan tomten skulle komma klockan 17.... SÅÅÅÅ spända barn kan jag säga... Casper, Texas, Ciara, Freja och Hampus satt på rad ute i hallen på golvet och stirrade på dörren och väntade hahaha, såg så himla roligt ut!!!
Det märks att tomten blivit mordernare i alla fall, i år kom han på fyrhjuling, inte med häst och vagn ;-).
Sen öppnade vi paket, öppnade paket, öppnade paket och öppnade paket! Trode ALDRIG att det skulle ta slut hahaha... Men vi hade tydligen varit väldigt snälla i år i alla fall :-D .

Nu har alla, utom jag, gått och lagt sig, som vanligt... nattuggla som jag é ;-) . Texas sover här hos oss i natt, dom samnade faktiskt jätte bra, bara Ciara som bökade som vanligt ;-) hehe... Får se hur länge som sover i morgon bara.... Sa till Casper och Texas att dom fick gå ner och slå på tv´n om dom ville i morgon bitti när dom vaknade, eller slå på en film i deras rum och titta på den. Får se vad dom gör, tippar på att det blir ner och leka med alla leksaker hehe...

I morgon ska jag försöka fixa in lite bilder tänkte jag... orkar inte just nu... Kudden ropar väldigt högt ;-)

Hoppas att ni haft en supermysig jul allihopa!!! I morgon bär det av ner till farmor, farbror Micke, Jenny, Freja och Matilda. Dom var med och tittade på Kalle och delade ut julklappar, sen åkte dom hem igen så vi ska till dom och äta och mysa i morgon :-)

Ha dé!

Kramar Tite

tisdag 22 december 2009

Nu så snart...

Ja, nu så är det "bara två nätter kvar" som Casper säger, Han har haft nerräkning ett tag nu, och nu är det ju SÅÅ nära!!! Äntligen jul!!!!
Igår var farmor, farbror Micke & Jenny och kusilinerna Freja och Matilda här och röjde och busade hela kvällen! Super mysigt! Första gången vi fick se lilla Matilda! SÅÅÅÅ liten och söt!!!!!
Idag har vi varit nere hos dom och röjt på efermiddagen, och när vi kom hem skulle vi klä granen. Lyckades hålla Ciara vaken hela vägen hem, men när hon fått av sig ytterkläderna tvärdäckade hon i soffan... inget kunde jag muta med... ostbågar... paket (från paketkalendern)... nej... inget... så tillslut gick Magnus upp och la henne.
Casper var vaken ända till halv nio tror jag, nästan nytt rekord ;-), men han tyckte det var så roligt att få va med och klä granen!!!
Jaja, Ciara får vakna till den färdigklädda granen i stället :-D

Nu blir det till att slappa i soffan ett tag... brukar bli ganska länge... innan vi tar kvällen...

Ha dé!

//Tite

lördag 19 december 2009

Hoppas det håller i sig...

Ja, nu har Ciara (och Casper för den delen) sovit i sina egna sängar HELA natten i två nätter!!! Gud så skönt!!!! Hoppas verkligen att det är en trend som håller i sig från och med nu... Har varit lite små-drygt att ligga fyra stycken i vår säng! Så himla stor är den inte.....

Nu är det jullov för barnen också... ska bli jätte skönt att slippa upp och ut med alla på morgornarna... specielt nu när det har varit superkallt!!! -28 hade vi igår kväll/natt.... Brrrrrrrr.......
Har röjt mitt ångestberg framför kokspisen så att vi ska kunna elda i den.... om vi eldar så att muren blir varm kanske vi kan elda i öppna spisen också! Morfar trodde att det rök in för att muren var kall, så vi får la prova :-D .

Nu väntar jag på att Ciara ska vakna så att vi kan gå in till mormor och morfar, hemmagjorda köttbullar och kladdmakaroner står på menyn... MUMS!!!!

Ha dé!

//Tite

tisdag 15 december 2009

Lusse-lelle

Idag följde jag och Cilia med Ciara på lussning på hennes dagis. Det gick jätte bra! Fastän som vanligt var det mest fröknarna som sjöng ;-) Men Ciara gick fram i alla fall, och satt med sina kompisar och fröknar, det tyckte jag var jätte bra.
I all stress (som vanligt på morgonen) lyckades jag glömma min telefon=kamera...grrrrr..... Alltså inga bilder :-( . Men det är tur att det fanns andra föräldrar som har bättre minne än mig... skulle få lite bilder av Anna och Kimen, det tackar vi för :-).

Nu sover Ciara middag, Casper ville mysa och se film... det tackar jag inte nej till ;-), så nu blir det mys en stund...
I morgon får Ciara åka på dagis igen, höll inte på att få hem henne idag... och det är väl ett gott tecken ;-)

Ha dé!

//Tite

måndag 14 december 2009

Börjar bli bättre...

Ja, nu börjar Ciara bli lite bättre faktiskt. Igår kväll hade hon en jätte feber-topp, över 39 grader... men efter en tupplur var den borta, ingen mera feber... inte på hela dagen idag heller! Jag som hade laddat för att ringa sjukstugan igen... skönt att jag slapp det... Hoppas att kroppen tog hand om "vad det nu var" självt och att det är över nu... förhoppningsvis så har vi haft våra sjukdomar nu så vi klarar oss över jul, men man ska väl inte hoppas för mycket...

I morgon ska dom lussa på hennes dagis. Jag ringde och pratade med dom idag, och dom tyckte att vi kunde komma och vara med på lussningen och fika om vi ville,  så det kommer vi nog att göra. Bara det inte händer nåt inatt... Vi ska ju ändå upp och ut allihopa så... Men Casper lämnar jag av innan, på sitt dagis... så får Ciara ha mamma och Cilia för sig själv en stund :-)

Ja, idag när hon var hemma frågade hon efter Casper HELA tiden!!! När vi hämtat honom på dagis och kom hem så sprang hon efter honom in i köket och gav honom VÄRLDENS kram :-D !!!! Tänk om det kunde hålla i sig... Får njuta av dom ögonblicken så länge dom varar... snart är dom väl som hund och katt istället ;-)

lördag 12 december 2009

Undrar hur länge...

Man ska aldrig tänka att nåt flyter på bra... Barnen har haft en jätte bra "nattningsperiod" dom har somnat bra, allihopa ungefär samma tid, vid 19-20. Det har varit så himla skönt att ha hela kvällarna "ifred", i lugn och ro... Men bara för att man tyckte att allt flöt på så himla bra så var det ju tvunget att ändras... Nu är det totalt kaos här på kvällarna... Det har ju garanterat att göra med att dom är förkylda och hostiga oxå, men ändå! Ciara och Cilia vaknar ALLTID efter att ha sovit i kanske en timme, Ciara vill (och får oftast) komma in och lägga sig i vår säng, då somnar hon om ganska fort... Cilia däremot det lilla nattspöket, hon vill absolut inte somna om... vet inte riktigt hur jag ska göra, vill inte börja ta ner henne igen heller när jag väl har lagt henne för kvällen, då kan hon ju få för sig nåt ;-). Ja ja, får se hur länge det kommer att hålla på... innan vi får in bra kvällsrutiner igen... hoppas inte det dröjer allt för länge...

Ha dé!

//Tite

fredag 11 december 2009

8 månader...

Ja, idag "fyller" Cilia 8 månader! Herre gud vad tiden går fort! Man blir ju nästan mörkrädd!!!

Här kommer lite bilder på godingens första 8 månader...

         
Ca 3 veckor                   Ca 1,5 mån                     3 mån

         
4 mån                            I badet 5 mån                 Efter badet 5 mån

         
5,5 mån Sitter         6 mån                            Nästan 8 månader


Casper tyckte att vi skulle baka en tårta till henne... hehe
Tror att hon nöjer sig med lite smörgåsrån och majsbågar, riktiga favoriter just nu :-D

Ha dé!

//Tite

Min nya älskling

Titta så fin den är, min nya lilla bebis...



Bara älskar den :-D!!!

Ciara trodde, eller rättare sagt önskade nog, att den var hennes "Åh, MIN dator" sa hon när hon fick syn på den... Lilla godingen hehe.

I morgon ska Casper ha luciafirande på sitt dagis. Och som förra året frågade jag honom vad han ville vara utkädd till; pepparkaksgubbe, tomtenisse... "Men mamma, jag vill vara vanlig" fick jag till svar... Ja, vad säger man, klart han får vara vanlig. Tycker att det är jätte bra att han själv tycker det är ok, fastän alla andra förmodligen kommer vara utklädda, att han gör som HAN vill och inte som alla andra gör :-D .
Eftersom Ciara och Cilia är sjuka så kommer nog jag att vara hemma med dem, så får Magnus åka dit och titta, han har missat alla andra gånger, pga jobb, så nu var det hans tur. Casper ville oxå att pappa skulle följa.

Jag var ner på sjukstugan med Ciara idag, tycker inte att hon blivit nåt specielt mycket bättre med förkylningen, och inatt hostade hon HELA natten, vi kanske fick sova sammanlagt två timmar eller nåt sånt... Hon fortsatte hosta på dagen oxå, så då tänkte jag att det var lika bra att kolla upp det.
Dom undersökte och tog "snabbsänka" och det visade inget speciellt, "vanligt virus" trodde dom att det var, så då litar vi på det. Får väl bara hålla lite kolla så att hon inte blir sämre.

Nej, nu ska jag leka vidare en stund med min nya "bebis", sen blir det duschen och sängen!

Ha dé!

//Tite

onsdag 9 december 2009

Visst e jag duktig...

Ja, det tycker jag faktiskt. -9 kg visade vågen på igår :-D. Säger bara så här; Kan jag så kan vem som hellst!!! Det gäller bara att bestämma sig. Men nu börjar jag få ett angenämt problem... Mina kläder börjar bli förstora och just nu har jag defenitivt inte råd att köpa några nya... Men som sagt, ett angenämt problem... ingen har väl dött av lite stora kläder... får kanske skicka en önskelista till tomten ;-).

Kram Kram

tisdag 8 december 2009

Oj Oj Oj...

... vad länge sen det var jag tog mig tid att blogga!!! Förlåt!!! Nu hoppas jag i alla fall att barnen somnat så att jag kan få lite lugn och ro framför datorn ;-)

Tänkte lägga in lite bilder på hallen och tvättstugan... Det är fortfarande lite små-fix kvar på båda ställena men ändå...

Här kommer hallen:

Den "nya" väggen in mot tvättstugan
         


"Under trappan" där vi tagit bort två skrubbar:
          
    

Sen har vitt fått upp lite krokar och sånt, och vi ska upp med lite hyllor och speglar, men man ser i alla fall lite hur det blir :-D


Tvättstugan:

    

Före= obefintlig, det utrymme jag hade framför tvättmaskinen är inte ens 1 kvm. Nu har jag en tvättstuga som jag till och med kan gå in i :-D!!! Igår var Magnus pappa stig hit och drog om lite vattenledningar så att jag kunde placera tvättmaskinen på sitt rätta ställe, under min älskade torktumlare ;-) . Inte helt klart, ska sätta upp lite skåp på väggarna, men helt klart användbar!!!


Sen har vi haft besök av kusinerna, Texas och Hampus oxå och julbakat lite...

         

Pepparkakor hos gammelfarmor och lussebullar hos mormor. Lite lek i snön han vi oxå med.


Här kommer lite nytagna kort på godingarna oxå... Casper visar stolt upp sin glugg... han har tappat sin första tand :-) , Ciara tyckte hon var jätte fin med en julgrans-prydnad (Nalle Phu så klart) hängandes på örat...

         


Här är förresten vår stora fina paketkalender som farmor gjort, ja, utan paket... gör inte om misstaget som jag gjorde förra året när Casper i ett obevakat ögonblick öppnade alla sina paket på en gång...
I år smyger "tomten" dit ett paket om man varit duktig och snäll under dagen ;-)




Nej, nu ska jag gå upp för femte gången till barn som inte vill somna för natten...

Ha dé!

//Tite