Translate

tisdag 31 augusti 2010

Grattis till mig ;-)

Ja, idag är det min födelsedag :-D!!!
Har haft en riktig toppendag!!! Hade med mig muffinsen på jobbet och dom var mycket populära kan jag lova ;-). Mina kollegor sjöng så fint för mig så, och så fick jag choklad av Vivi och en jätte fin ros av Monica, som hette Mario :-)


När jag kom hem väntade färdig middag, rostbiff, rödvinssås (som Cilia satt och slevade i sig med sked), klyftpotatis, vitlökssmör, sparris mm... SÅÅÅÅ himla gott! Och så underbart att komma hem till en helt färdig middag :-D *LYCKA*. Magnus hade köpt en ny duk till bordet också! SUPERFIN var den!!!

Sen blev det lite kalas med familjen.
Massa fina presenter fick jag och fina teckningar av barnen...



Fick en ny parfym av Magnus och barnen! Den luktar såååå gott!!! Och presentkort på "Anna´s" så nu ska jag shoppa kläder TILL MIG!!! Ett till presentkort hos "Anna´s" (ME LIKE), presentkort på Hagagården, pengar & lotter och superfin plåtask m ljus fanns oxå bland paketen :-D Inte visste jag att jag hade varit så snäll ;-). En helt perfekt födelsedag om ni frågar mig :-D. Har fått så många grattis på "FB" att jag är helt chockad, men mycket glad :-D Tack alla snälla, underbara människor!!!


Inskolningen på dagis har gått jätte bra! Idag har alla ätit, och både Cilia och Ciara har sovit!!! Det är så himla skönt att det går så bra! Det underlättar om man säger så ;-). I morgon ska Magnus "lämna i hallen", alltså inte följa med in en stund som vi gjort hittills... hoppas att det går lika bra :-)


Jag får hjälp numera vid datorn... eller rättare sagt har jag en mus-pekar-jägare bredvid mig... Dom e så härliga våra mys-missar :-D.

Ha en riktigt bra kväll, för det ska jag!

//Tite

Förresten...

... så kom jag hem till ett JÄTTE fint städat kök idag :-D SÅÅÅ underbart!!! Sånt gör den här mamman mycket glad ;-)

När jag hade bakat klart var det dock inte lika fint ;-), men nu så är det oxå fixat...
Hade bakhjälp oxå, av Cattis och Chili. Dom var väldigt nyfikna och ville va med på ett hörn dom oxå :-D

Nu tar vi kvällen...

Gnatt!

//Tite

Baka baka liten kaka...

...eller baka baka en massa muffins, skulle passa bättre i det här fallet!
Har bakat hela kvällen. Först provade jag på en "egen variant" med mashmallows, men det blev inge bra, så jag gjorde en "vanlig" omgång oxå. Chokladmuffins med frosting, hjärtströssel och silverkulor :-D Hoppas att dom är lika goda som dom ser ut. Har faktiskt inte provsmakat...
En sak är i alla fall säker, det blir sockerkick AB på eftermiddagsfikat på jobbet i morgon ;-)

En annan sak jag har fixat idag är mitt träningskort!!! Så nu är det bara att börja gymma :-D Är tveksam till att det hinns med i morgon, men på onsdag då jä*lar :-D.

Ha dé!

//Tite

söndag 29 augusti 2010

Stryker den här dagen...

Ja, kan man göra så... Ta bort en riktigt dålig dag ur minnet, deletea den liksom? Jag gör det i alla fall nu..........
Så! Klart!

I morgon ska jag ordna mitt "gym-kort" :-D Känns riktigt bra faktiskt! Längtar riktigt tills jag får börja gå!!!

Nu ska jag sätta mig i soffan och inte göra nånting mer på hela kvällen! Nästan... lite tvätt som måste fixas, men det är det ju varje dag, så det gills nästan inte... och en dusch, sen så :-)

Magnus har äntligen kommit hem :-), öppnade en kall... blev inte så lite frestad... öppnar nog en jag med, efter den här dagen är jag garanterat värd en! Eller vänta... vad hände egentligen... kommer inte ihåg... har ju deleteat den :-D!

Ha dé!

//Tite

Ny favvo plats


dsc03855 (MMS)

Och det spelar inte så stor roll om det ligger nån annan i den innan ;). Cilia sover sällan middag själv längre.

*PIIIP* oxå vilken dag...

Jag blir, på riktigt, TOKIG på ungar som inte lyssnar!!!
Alltså idag tror jag vi har bråkat sen vi klev ur sängen i morse! FATTAR INTE vad det är för fel!!!! Tänk om dom på riktigt har FEL på öronen! Nåt måste det i alla fall vara!
Dagen började med att när jag kom ner, hade Casper och Ciara VRÄKT i sig en massa gammalt godis som dom hittat! Dom brukar inte få gå ner själva på morgonen för dom hittar alltid på nåt djävulskap, och ja, mycket riktigt så idag oxå.
Tänk att man ska behöva låsa in barnen för att dom ska låta bli saker!!!!

Sen efter en massa annat tjafs åkte Casper upp på rummet, Ciara smet med och lyckades riva hela sin höga byrå över sig! En massa krossat klas som resultat. Skickade ner barnen igen och drog med mig dammsugaren upp röjde undan glaset.

När jag kommer ner igen står alla tre i badrummet, det är vatten ÖVERALLT!!! Hela spegeln, hyllan, golvet ja, ÖVERALLT!!! Alltså JAG BLIR TOKIG!!!! Så det var bara att ta reda på det oxå.

När jag kom ut från badrummet låg Casper och Ciara i soffan på mage och hade nåt under sig "Åh nej, tänkte jag bara... vad har dom nu då..." Jo då, mycket riktigt. Dom hade hittat de nya muffinsformarna som jag köpte i Mora, tänkte baka Cup Cakes och  ta med mig till jobbet på tisdag, och slitit upp paketet och knölat ihop formarna!!!

Så här lär vi väl hålla på idag antar jag! Och Magnus kommer inte hem fören åtta ikväll tror jag!!!

FATTAR NI ATT JAG HÅLLER PÅ ATT BLI GALEN PÅ RIKTIGT!!!!

Casper åkte ut och Ciara åkte upp. Nu har dom fått komma in och ner, så nu har dom gått upp självmant och leker tillsammans.

Bara väntar på nästa brak, eller duns, eller kras... *SUCK*!!!!!!!!

Ha dé!

//Häxan surtant

lördag 28 augusti 2010

Min nya fina väska :-D


dsc03853 (MMS)

Den är mycket finare i verkligheten...

Mera fynd ;-)

Idag har det varit "Gatufestival" nere i Malung, inte för att jag skulle kalla det "festival" direkt men det hände i alla fall nåt ;-)
Jag och barnen åkte ner på förmiddagen en sväng. Det blev lite hopp i hoppborg och några rea-fynd... Ett par skor till mig som jag ska ha på gymmet nu när jag ska börja där, 145:- perfekt! Sen var vi in på "Masens" (skinnaffär) dom hade 50% på allt... köpte en ny ryggsäck till Casper. Hans hade blivit förstörd när den legat i sommar...
Sen... eftersom jag är en obotlig väskoman... kunde jag ju bara inte motstå den där superfina bruna skinnväskan för 125:- som bara hängde där och ropade "Titti.... Titti.... köp mig.... köp mig..."!!! Tar en bild och mms:ar sen... Man kan ALDRIG få för mycket väskor!!! Jag lovar ;-) Betty Boop var det oxå ;-)

När vi kom hem blev vi bjudna på mat inne hos mormor och morfar. Öring, potatis och rômgröt, SÅÅÅÅ gott!!! Barnen åt så mycket att mormor fick koka mer potatis, annars hade morfar blivit utan ;-)

Sen åkte jag och barnen och kollade på kossor. Tänk att det kan va så roligt, det roligaste var ju när dom kissade så klart. Och så kom Ciara fram till att "dom har nåt konstigt som hänger där under", får se om hon dricker mjölk imorgon ;-)

Nu har förresten Mario blivit riktigt kenis med missarna :-) Han nosar och tvättar... och äter upp deras mat. Tror vi får byta foder åt honom till Friskies-junior...
Dom är såå kelsjuka och det är så himla härligt!!! Dom älskar att ligga i barnens knän :-D Där blir dom väl ompysslade hehe...

Casper fick förresten en ny huvtröja igår som han är sååå stolt över! Han gick och tittade på den hela dagen igår och sa "mamma, den här tröjan är  SÅÅ FIIN", "Tror du Texas kommer känna igen mig nästa gång jag ser han" :-D Han e så härlig! Han verkligen ÄLSKAR den där tröjan!

Ha dé!

//Tite

fredag 27 augusti 2010

Shoppat

Ja, idag har jag shoppat! Fick en smärre chock när jag skulle packa ur bilen och insåg hur många påsar det var! Men faktiskt... inte EN ENDA onödig sak fick följa med hem! Allt var till barnen (och djuren) utom en skjorta till mig. Höst/vinterstövlar till Ciara för 99:- (hade kostat 299), gummistövlar till Casper 145:-, en massa smått och gott från Cubus för 9:-, 17:- och 37:- (kollade kvittot, 12 saker för 204:-!!! då är det väl ingen sak att shoppa!!!) sen lite jeans och tröjor och husgeråd. En riktigt perfekt dag!
Men det här med att shoppa med barn är verkligen ingen höjdare. På Cubus orkade jag inte bry mig längre, dom fick springa runt i affären bäst dom ville, jag låtsades mest att jag inte visste vems bråkiga ungar det där var...
Vilken HIMLA tur att jag hade svärmor med mig, annars hade jag ALDRIG pallat!

Nu sitter jag i soffan med en kaffe och myser med missarna :-) dom e sååå härliga!!! Och förresten så har jag inte sett eller hört minsta lilla spår efter några möss sen dom flyttade in :-D Det verkar lovande!

Magnus gick och la sig klockan halv nio... han går upp 4 och kommer hem 17 den här veckan mån-fre, sen lör-sön åker han typ 6 och kommer hem 20. "Kul-Jul" NOT!!!

Nej, nu ska jag mysa vidare med missarna...

Ha dé!

//Tite

Femten

Här kommer lite bilder från när vi var i Femten! Hade tänkt lägga in dem tidigare, men inte riktigt hunnit med...

Vi grillade korv, åkte båt, fiskade (Casper fick 2 och Ciara 1) och badade :-D !

Kasta stenar i vattnet var hur roligt som helst ;-)




Och åka båt så klart... På väg till farbror Sven.


Barnen provade badtunnan ;-) Men badade i sjön också när vi var hos farbror Sven :-)

En superhärlig dag hade vi!
Det gör vi gärna om :-D !

På "G"

Ja, jag känner att jag e lite på "G". För det första är jag väldigt "pysselsugen". Sydde gardiner till lekstugan här om dagen, sen ska jag sy skynken till barnens sängar, har ett jätte fint tyg som jag ska använda till Ciaras säng, måste hitta ett till Casper oxå...
Sen har jag bestämt mig för (håll i er nu...) att börja "gymma"! Malungshälsan har ett gym, ett halvår kostar 500:- som jag kan ta på jobbets "hälsopeng". alltså skulle jag betala 0:- för ett halvår :-D Kan det bli bättre? Ja, det kan det nästan, dom har öppet till 22 på kvällarna, vilket betyder att jag skulle kunna åka dit när barnen lagt sig, alltså utan att behöva få dåligt samvete för att jag inte är hemma med dom på kvällarna :-D ! Mamma och Vivi (min andra hälft på jobbet ;-) ) hänger oxå på, så då blir det ännu roligare!!!

Den här veckan känns det som att jag inte gjort annat än tvättat och diskat!!! Det finns verkligen inget slut på det!
Men i morgon tar jag en pause i diskandet och tvättandet och åker på lite shopping med svärmor och barnen! Alltså Casper och Ciara har växt ur allt dom har i sommar tror jag! Fattar inte hur fort dom växer! Det ska bli jätte roligt, hoppas det finns lite kvar på rea ;-)

Första inskolningsveckan är nu avklarad. Det har gått jätte bra! I dag fick jag lämna Ciara och Cilia efter fruktstunden på förmiddagen, och hämta dem efter lunchen, klockan 12. Ciara hade ätit jätte bra, Cilia hade inte ätit något alls! Det har nog ALDRIG hänt, att hon inte ätit när hon fått mat... lilla skruttan... sen direkt efter maten hade hon blivit jätte ledsen. Hon kom väl på (på riktigt) att jag inte var där... gumman... men det gick över ganska fort när jag kom tillbaka i alla fall.
Nästa vecka är det Magnus som sköter inskolningen och jag som jobbat. Det kommer att gå superbra :-D.

Systerysters kompis skulle komma förbi och hämta barnens regnkläder som hon glömde sist dom var här. Hm... undra om hon glömt det, hon var på väg till Borlänge från Umeå (tror jag hon bor i)... själv glömmer jag ju saker på väg ut till bilen, så det är väl förståeligt i så fall ;-) .

Ha dé!

//Tite

torsdag 26 augusti 2010

Fy så äckligt!!!!

Ja, just nu är Mario förpassad till hallen... han luktar PÄCK kan jag informera er om...
Vi tog en kvällspromenad efter älven och gissa vad han lyckas hitta.... jo en stor hög med inälvor... som det naturligtvis inte gick att motstå att rulla sig i :-P *BLÄÄÄ* säger jag bara!!!! Och vilket himla bra ställe att lämpa av det på då!!! NOT!!!!
Drog fram vattenslangen när jag kom hem och duschade av honom, men det där lär nog sitta kvar ett tag. Tack och lov för att han har en ganska "snäll päls" som inte drar åt sig allt för mycket, men ändå!!!

Idag var jag så himla less på den här tjatiga maten (korv, köttbullar, makaroner fiskpinnar, mos köttfärssås....) som bara går runt runt runt att jag hittade på nåt HELT annat....
Coscos! Hm... började med att bränna vid en hel kastrull som fick kastas. Det var väl bra gjort! Kan inte ens koka coscos liksom ;-)
Slutresultatet blev i alla fall jätte bra! Coscos sallad med kyckling, fetaost, soltorkade tomater, cocktailtomater, oliver och lök, och sen en vitlöksdressing till så klart (hemmagjord naturligtvis ;-) ). Cilia åt tre portioner! Casper och Ciara åt nästan en var, så det var ju godkännt iaf.

Cilia vaknade och var jätte ledsen ikväll. Gjorde nåt som jag INTE brukar göra. Tog upp henne och la henne bredvid min i vår säng. Tänkte att efter tre dagar på dagis snurrar det nog mycket nytt i hennes huvud, då kan nog lite "mamma-mys-mitt-i-natten" aldrig vara fel ;-). Hon låg och pratade (på sitt eget obegripliga språk) jätte länge, så hon hade mycket att berätta, lilla gofisen (eller oooiiis, som hon säger) men nu ligger hon lugnt i sin säng igen :-)

I dag gick det så bra på inskolningen så jag fick lämna dem en stund, och i morgon ska dom äta där för första gången. Ragnhild skulle laga pannkakor så det kommer garanterat gå bra :-D

Gnatt!

//Tite

tisdag 24 augusti 2010

Mms: Mario har gömt sig under bordet för C...


dsc03825 (MMS)

Mms: Mario har gömt sig under bordet för Chili som sitter i soffan ;). Ingen fråga om vem som bestämmer!

Första dagen på dagis...

Ja, nu har vi avklarat första dagen på dagis (rätt dag den här gången). Barnen bara älskar att vara där och det är såå skönt! Men det är klart, efter sommaren så har dom väl tröttnat lite på varandra så nu är det ju superkul att träffa alla sina kompisar igen :-D.
Cilia gjorde sin allra första dag och det gick sååå himla bra!
Dom skulle börja 10, men gick och satte sig i bilen strax efter 9 "Mamma, vi sätter oss i bilen och väntar" ropade Casper och Ciara i kör, och Cilia hängde så klart på hon oxå! Det är väl ett bra betyg va ;-)



Det här kommer att gå så himla bra, det är jag säker på :-)

Annars har vi som vanligt lekt med Cattis pch Chili, som blir mer och mer hemmastadda. Det är så roligt att se. Och dom är så duktiga och går på lådan hela tiden :-)
Idag fick till och med Ciara mysa med Cattis :-)


Casper fick sig en rejäl tankeställare ikväll. Straffet för det han gjorde var att han fick gå upp på sitt rum tills vi andra hade ätit klart, sen fick han komma ner och sitta själv och äta...
Vad han hade gjort? Han sparkade Ciara i huvet med skorna på sig!!! ABSOLUT INTE OKEJ!!! Vet inte vad som hände innan, förmodligen hade Ciara gjort nåt, men det är i alla fall INTE okej av honom.
Han var helt förtvivlad för att han inte fick äta med oss, och det var bra, för det betyder att han (förmodligen) förstod att så där gör man verkligen inte!
Hon fick ett litet jack under ögonbrynet "MAMMA DET ÄR BLOD PÅ MITT ÖÖÖÖGA!!!!" Hon ville ha plåster, men vi sa att det inte gick ;-) Plåsterfian ;-)

I förra inlägget, med fikastunden i lekstugan, ser ni hur fint barnen har målat där inne.... eller inte... känns inte så där jätte skoj att fixa och greja där inne än, dom är lite för påhittiga för det... Storstädade där inne oxå i går, torkade golvet och det luktade... kiss... frågade Casper hur det kunde göra det... tydligen hade han och Texas använt den som toalett... dom är duktiga... BLÄ för trotsiga, testande barn... men men... det går väl över nån gång. Sydde faktiskt gardiner dit igår... lite duktig är jag allt ;-)

Nu tar jag kvällen, dagis i morgon igen, det ser vi fram emot :-)

Gnatt!

//Tite

söndag 22 augusti 2010

Städat

Hm... ja, med dom nya familjemedlemmarna insåg vi ganska snabbt att vi blev tvungna att röja och städa under soffan! Och det var inte igår det blev gjort kan jag säga ;-) . Men nu är det gjort. Sååå himla skönt det är när man gjort nåt sånt som man bara dragit sig för hur länge som helst!

Vi märker redan stor skillnad i katternas personligheter. Cattis är väldigt framåt och mycket kelsjuk, hon kryper gärna upp i knät och vill gosa. Chili är mer tillbakadragen och lite blyg av sig. Men så här på kvällskvisten när barnen lagt sig kommer hon också och vill mysa lite :-) Så härligt så!

Mario är mer vild än tam. Vet inte riktigt än om han bara vill busa eller äta upp dom! Tror kanske inte att man ska göra så här, men vi har satt upp ett kompostgaller mellan hallen och vardagsrummet. Vi provade utan igår, men Chili stod bara i fönstret och fräste och sprang vettskrämt och gömde sig, pluttan... Så nu har vi ett galler uppe när Mario är inne. Tänkte att missarna ska få bli lite mer hemtama och hitta bra gömställen, dit dom kan springa när Mario kommer instormandes, innan vi öppnar igen ;-)

I dag har vi gjort hemmagjord pizza! Det var Ciara som beställde det ;-) Sååå himla gott var det! Magnus gjorde pizzasallad och vitlökssås också, det måste man ju ha till... På pizzan hade vi köttfärs, lök, champinjoner och pressad vitlök... MUMMA!!!!

Nu tar jag snart kvällen, ser fram emot sovmorgon i morgon bitti... Magnus fick sovmorgon idag så ;-)

Gnatt!

//Tite

lördag 21 augusti 2010

Mms: Vi lär känna varandra och utforskar v...


dsc03808 (MMS)

Mms: Vi lär känna varandra och utforskar världen :)

Nu är dom här!!!

Cattis!


och Chili

Dom e sååå himla fina och söta så det är helt sjukt!!!

Vi har busat hela eftermiddagen och kvällen.
Minst sagt fullt ös har det varit :-D Barnen bara ÄLSKAR dom kan jag lova!!! Specielt Cilia, hon bara skriker rakt ut när hon får syn på en haha!!!

Så här har det sett ut...


Det här kommer nog att bli jätte bra tror jag!

Ha dé!

//Tite

fredag 20 augusti 2010

Vi leker och gör oss hemtama :)


dsc03772 (MMS)

Vi leker och gör oss hemtama :)

Ser fram emot morgondagen...

Ja, i morgon flyttar dom in!!! Cattis och Chili :-D Det ska bli jätte roligt! Idag har Magnus varit och hämtat en kattlåda hos farmor, jag har fixat plats på toan... lånade morfars sticksåg och sågade till ett skåp så vi kunde ha det under handfatet för att få plats med kattlådan, det blev superbra!

Barnen har lekt järnet hela dagen!
När jag kom hem åt vi Tortelini hos mormor, såååå himla gott! Det var år och dar sen! Fattar inte att vi gör det oftare...

När vi ätit åkte jag, Lisa, Ciara och Hampus upp till Hasse och Marianne. Lisa skulle kolla i Hästshoppen efter lite saker till sin häst och barnen skulle få titta på djuren.
Ciara var verkligen i himmelriket. Hästar, hundar, hundvalpar, katter och.... snigelkottar!!! Ja, snigelkottar... vet ni var det är??? Det är KANINER :-D HAHAHAHAHA
Fråga mig inte hur hon fick det till SNIGELKOTTAR men det gjorde hon :-D Vi stod inne hos hästarna i stallet, "mamma, kan vi gå och titta på snigelkottarna" sa hon... gissa om vi började asgarva :-D Skruttan!!! Hon e så himla härlig!!!!

Texas var här hos oss till tio ikväll. Han och Casper har tittat på film, ätit ostbollar och lekt med Caspers dator. Dom har varit sååå duktiga!!!

Nu sitter jag i soffan med en kall öl... mmmmumma.... snart blir det sängen. Min förhoppning är att det INTE ska regna i morgon, så att jag kan ta cykeln till jobbet... vi får väl se...

Ha dé!

//Tite

onsdag 18 augusti 2010

På fredag flyttar dom hit :-D

Så här ser dom ut! Dessa bilder kommer från annonsen...
Det är två små tjejer, men nuvarande ägaren sa att hon haft dålig fantasi... dom hette Bolla och Klas hahaha
Så när vi åt nu i kväll satt vi och hittade på namn....

Det här är Cattis! Casper har döpt henne :-D


Och det här är Chili...


ett till på Chili...

Så nu vet ni vad vi kommer att ha för oss framöver :-D
Visst e dom fina!!!!

Annars sover barnen och jag har plockat lite och tvättat och tumlat, så nu sitter jag i soffan med en filt... så nice!

Pratade just med Lisa! Hon, Tex och Hampus kommer i morgon och stannar till fredag :-D RRRROLIGT!!!!

Nej, nu ska jag slöa vidare...

Ha dé!

//Tite

tisdag 17 augusti 2010

Nya familjemedlemmar?

Nu har jag jobbat två dagar och det känns bara så bra!
Jag verkligen ÄLSKAR mitt jobb!!!
I måndags hann jag tyvärr inte cykla... var nog lite väl optimistisk och trodde att jag skulle ha all tid i världen på morgonen, men det kan jag tala om att det hade jag INTE! Hur som helst så cyklade jag i alla fall idag, riktigt jobbigt var det... men såå skönt! Så nu är jag på G igen ;-)

Pratade precis med Lotta (hon med tiken från Skelefteå) och tyvärr såg det inte ut som att det blev några valpar.
Däremot hade jag fått ett mail i morse, till jobbet, från en kvinna som hade en kennel i FINLAND (!!!), hon var också intresserad av Mario! Vet inte hur hon har fått reda på mina uppgifter eller hur hon vet att "vi finns"... har inte svarat ännu. Tänkte ta ett snack med Lars som är avelsrådgivare på SLK (Svenska Lapphund klubben) först... han har förresten också en tik som skall paras med Mario nu i slutet på augusti! Mario är väldigt populär ;-)

Angående nya familjemedlemmar så har vi varit sugna på katt länge... Magnus är egentligen kattmänniska och har alltid haft katter... + att vi behöver råttjägare som kan ta alla våra möss eller i alla fall skrämma iväg dom ;-) Magnus har svarat på en annons idag, så får se om vi kanske får två små nya familjemedlemmar på fredag :-D !!! Det var en blandning mellan main coon, norsk skogskatt, perser SÅÅÅ himla söta!!!!

Nu ska jag ta en kaffe och bara njuta i soffan en stund!

I morgon blir det cykeln till jobbet igen, får passa på nu när jag kan :-D!!!

Ha dé!

//Tite

måndag 16 augusti 2010

Virrpanna nr1

Ja, det är jag om ni undrar...
Jag trodde ju att barnen börjar på dagis i morgon, men det visade sig att det är nästa måndag!!! En "fröken" på Ciara och Cilias dagis såg ett inlägg som jag gjorde på FB, och skrev på FB-chatten till mig! Vilken himla tur säger jag bara! Jag var helt säker på att det var i morgon dom började... Men så är det väl när man har mycket att tänka på antar jag ;-)
Eftersom Casper och Ciara tror att dom ska få börja i morgon så ska dom i alla fall få åka dit och hälsa på kom jag och "fröken" överens om. Jag vet att man ska kalla det förskollärare, men jag tycker att fröken är ett fint ord så därför skriver jag det.

Nu ska virrpannan gå och lägga sig...

Gnatt!

//Tite

söndag 15 augusti 2010

Tillbaka till vardagen...

Ja, och det ska faktiskt bli riktigt skönt.

Har storstädat huset hela veckan och det är ÄNNU skönare! Sitter här med riktigt gott samvete för en gångs skull, utan att se alla dammtussar och leksaker överallt.
Min tanke var så här, att nu kommer ju inte alla att vara hemma hela dagarna och kan alltså inte rota till så mycket! Och om jag gör en riktig storstädning/ rensning nu, innan jag börjar jobba för då har jag ändå inte tid, så kanske det ska gå vägen... blir i alla fall lite skönare att komma hem på dagarna, och lite enklare att hålla efter. Men jag vet, jag e riktigt kass på det så jag har inga stora förhoppningar, men kanske. kanske, kanske... Gör ett försök i alla fall, kan ju inte annat än gå åt skogen ;-)

Ska hoppa in i duschen strax... har färgat ögonbrynen, undra om jag kommer ihåg hur man sminkar sig :-) ... har knappt tittat på min mascara på hela sommaren. Riktigt skönt faktiskt. Och kläder! Mysbxor och sunkig t-shirt, funkar det!? Nej, får nog gå upp och rota fram nåt...

Och undra vart jag har min "blipp" till jobbet... så att jag kommer in... och stämpelkortet! Vart är det??? Hm...

Det känns som att det kan bli cykeln i morgon... sista veckan jag kommer kunna ta den... sen måste jag ta bilen så jag kan hämta och lämna på dagis... Ja, det får bli cykeln.

Ha dé!

//Tite

lördag 14 augusti 2010

Mms: Casper kör båt! Vi är hos Victor och ...


dsc03738 (MMS)

Mms: Casper kör båt! Vi är hos Victor och Kalle i Femten och myser...

Kolla in det här!


dsc03712 (MMS)

I dag hade Magnus och barnen bakat bröd till frukosten!!! Vilken lyx! Få sovmorgon och komma ner till nybakat bröd!
Ha en bra dag! // Tite

fredag 13 augusti 2010

Plåstermaja


dsc03704 (MMS)

Plåstermajan hade blod på näsan! Alltså måste ett plåster på...
Annars plockar och röjer vi järnet! Superskönt! En pause och en tur ner till farmor står på schemat.
Ha de! // Tite

torsdag 12 augusti 2010

Mms: Har man semester så har man... :-)


dsc03702 (MMS)


Mms: Har man semester så har man... :-)


Gömma tv-dosa

Idag har det varit en riktig slö-dag. Vi har inte gjort nåt alls känns det som, bara varit. Jo i och för sig, Magnus lagade hemmagjorda hamburgare (SUUUPER GODA), vi har hämtat en ny "bränntunna" och eldat en massa skräp, Magnus har klippt gräs och jag har torktumlat (det finns en funktion på den som tar bort hundhår!!!) ALLA kläder som låg på golvet i vårt sovrum, var tvungen att göra det innan jag kan tvätta dom... såg mest ut som pälskläder om ni undrar!!!
Så ja, lite har vi väl gjort...
Sen lyckades Ciara klämma Cilias lillfinger i toadörren... Inte roligt... men hon kunde röra på det så det var nog ingen fara, får kika på det i morgon.

När barnen hade somnat kunde vi inte hitta tv-dosan! Vi letade i nästan en timme! ÖVERALLT!!! Jag letade till och med i kylskåpet och i bilarna, gick ett varv runt huset i spöregn... men INGENSTANS!!! Magnus var upp och kikade på barnens rum och jag i vårt sovrum... ingen dosa... Sen var jag ju bara tvungen att gå upp och kika på barnens rum jag med... gick ett varv men såg ingen dosa... men när jag skulle gå ut såg jag, under Caspers säng, en svart skokartong som han lekte med i morse. Jag tänkte att jag kan ju lika gärna titta där och *TA DA* där låg den!!! Tänk om jag inte sett att han lekte med den i morse, då hade jag aldrig letat där!
Ja ja, nog med i-lands problem nu...

Nu blir det snart sängen. Är trött-ab...
I morgon måste jag ner på jobbet en sväng och sen kanske det blir ett studiebesök på dagis innan ALLA barnen börjar på måndag!!!

Ha dé!

//Tite

tisdag 10 augusti 2010

Såå skönt!!!

Ja, helt fantastiskt skönt är det. Har städat sovrummet!!! I två dagar!!! Till och med torkat golvet, jo det fanns faktiskt ett golv under alla kläderna, jag lovar ;-) !!!
Men himmel vilka dammtussar!!! Trodde dom skulle äta upp mig!!! Men nu är dom väck och jag ska nog gå och lägga mig i mitt nystädade sovrum och njuta riktigt ordentligt av att det är så rent och fint :-D

Hittade den här artikeln på aftonbladet.se "31 - då är du som snyggast" , tur att man fyller 31 snart då ;-)
Ska försöka hitta nån bra före och efter bild ;-), fick en fråga om det förut...

Ha en bra kväll!

//Tite

Storfjäten

Här kommer bilder från våra dagar i Storfjäten...

Huset... ser kanske inte mycket ut för världen men det spelar ingen roll :-D




... och Trollet så klart ;-)

Hur kan man INTE älska detta???









Helt underbart är det! Bara tyst och lugnt och härligt...

Korvgrillning, mys och bus hann vi också med så klart...







Gammelfarmor tyckte det var jätte roligt med sällskap där uppe. Om det hade funnits en affär skulle hon ha flyttat dit sa hon ;-) hon är 88 år... Hon åkte med oss hem för att byta kläder och packa ner lite mer ombyte, sen skulle hon ta färdtjänst tillbaka upp igen på kvällen. Hon e UNDERBAR!!!

Bad hann vi också med, i Stenåssjön...




Och ett besök på kyrkogården...


... den är inte större än på bilden typ... jätte mysig :-). Där ligger Melker (gammelfarmors bror) nu.

Nu har ni sett lite hur vi har haft det dom här dagarna.

Höll på att glömma getterna! Dom var så klart där i år också ;-)


Ha dé!

//Tite