Translate

torsdag 30 september 2010

För visst ljuger inte barn...

Man säger ju att barn och fyllhundar är de enda som alltid talar sanning... Fick en kommentar av Ciara ikväll när hon skulle sätta sig i mitt knä... "Men mamma, du HAR ju ingen stor mage! Du har ju bara en liten mage!" ;-) Suger i mig av kommentaren... Härliga ungar!

Lika härliga var dom inte när dom för "hundraelftegången" i sommar tömde hela sandlådan i lekstugan. Den här gången fick dom städa HELT själva och fick ingen mat fören dom var klara... Dom städade så fint så, bar ut alla möbler, sopade och ställde tillbaka möblerna. Hur ska dom annars lära sig att det inte ÄR roligt att ta reda på skiten!?

Idag lunchade jag med mamma och Emma på Sabaidi. Jätte mysigt var det! Vi skrattade så tårarna rann :-D. När vi lunchat klart gick vi en sväng, hade ett presentkort på en klädaffär och kikade på en jacka där igår... idag köpte jag den... den hade kostat 699:- men var på rea för halva priset och med mitt presentkort betalade jag 78:-! PERFEKT! Sånt gillar jag ;-)
Nu har jag fyllt mitt jackförråd för en lång tid framåt ;-) Köpte ju en regnjacka på en annan klädaffär här i byn tidigare ;-)

Har fixat present till morfar idag... han fyller år i morgon!!! Och då kommer Systeryster med familj oxå! Ska bli såå himla roligt!!!

Tack för idag, slut för idag!

//Tite

Tänk att man måste sitta i exakt samma hör...


dsc04026 (MMS)

Tänk att man måste sitta i exakt samma hörn av sandlådan och slåss om allt! Men en underbar höstdag har vi i alla fall :-). Ha de! / Tite

Tredje gången gillt

Ja, nu har vi gjort allt vi kan för att det ska bli valpar, det tredje, och sista, lyckade parningsförsöket idag.
Inte konstigt att det gått så bra med en så fin fästmö ;-)


Qeewah, bilden tagen av Lars Ähdel

För några veckor sedan fick jag ett mail från en kvinna som hade en kennel i Finland som var intresserad av Mario. Frågade Lars lite om det idag. Han sa att det inte var nån bra idé, tiken hade epelepsi i släkten... tur han kan sin sak ;-). Men en annan kennel från Finland hade kontaktat honom angående Mario också! Tänk att han är så populär våran Mario :-)


Mario och


Qeewah. Även dessa bilder är tagna av Lars Ähdel och lånade från www.slk.nu

Idag har jag bokat in lite fler PartyLite visningar!!! Det är så ROLIGT!!! Känns jätte bra det här! Är så glad att jag sa "Ja" när Kristina frågade om jag kunde tänka mig att börja sälja!!!

Sen har vi ett nytt datum för Blingovisning!
Nu på lördag klockan 15!!!
Så då får ni väldigt gärna komma hem till mig och kika på fiina barnkläder (och lite vuxen)!!!
Här hittar ni kläderna och information om dem Blingo

Sen är jag så glad att min privata frisör ;-) (Lillstrumpa) har kommit hem hehe, ikväll har hon färgat mitt hår, sååå himla skönt och välbehövligt...
Fick en superhärlig present av henne igår! Ett kit från The Body Shop med duschcreme, skrub och bodybutter med Shea, så det har jag invigt ikväll.
Nu ska jag bädda ner mig och sova som en prinsessa hela natten :-D. Hade jag tänkt igår oxå, men då lyckades jag hitta en film som jag inte sett och inte kunde skuta titta på som slutade kl.1!!!

Ha en fortsatt bra kväll!

Gnatt!

//Tite

onsdag 29 september 2010

Casper-funderingar...

"Mamma, finns det vapen HÄR?"
-Ja
"Men vad ÄR ett vapen?"
- Ja... nåt man kan göra illa nån med
"Men man får ju inte göra illa nån!"
- Nej, det får man inte...
"Men varför FINNS det vapen då???"

Ja... tänk om alla kunde vara lika kloka som barnen...

Gnatt!

//Tite

tisdag 28 september 2010

Lyckat!

Ja, idag har Qeewah varit här igen, det blev ett andra lyckat parningsförsök!!!
Så himla skoj!!! Hoppas hoppas hoppas...!!!

I kväll ville Cilia inte alls sova... jätte ledsen var hon :-( det är så jobbigt när dom inte kan tala om vad det är som är fel... Tillslut somnade hon i alla fall, i mitt knä... skruttgumman... Håller tummarna för att hon inte håller på att bli sjuk igen...

Sen skulle jag vilja tacka mina föräldrar och Magnus mamma för att dom ALLTID ställer upp och finns här för oss! Utan dom vore vi körda för länge sen... Vi är väldigt lyckligt lottade ♥ ♥ ♥

Ha en bra kväll!

//Tite

Fika stund i lekstugan. Kakor och mjölk :)


dsc04018 (MMS)

Fika stund i lekstugan. Kakor och mjölk :)

Håller tummarna!

Ikväll fick vi besök av Marios fästmö Qeewah. Första parningsförsöket var det dags för... och det gick HUR bra som helst!!! Dom är så duktiga våra fina vovvar :-D .
Det var för mörkt så vi kunde inte ta några kort, men i morgon kommer dom igen och då hoppas jag få lite bilder på dom två.
Som tur var för oss blev det "hängning" i bara 15 minuter. Det vanligaste är typ 45 och det kan, om man har otur, bli i upp till 90 minuter!!! Får väl se hur långt det blir i morgon, tre dagar kör vi nu... och så håller vi alla tummar att det blir valpar i slutet på november tror jag vi kom fram till :-D.

Känns som att den här dagen gick väldigt fort. Det har varit en väldigt bra dag! Sa det till Casper oxå "Ja, vi har inte bråkat nånting" fick jag till svar ;-) Godingen... hoppas att han ska inse hur skönt det faktiskt är att hålla sams och slippa alla dessa bråk hela tiden!

När jag kom hem hade Magnus lagat Kreolsk gryta, SÅÅÅ himla gott!!! Fläskfilé, korv, syltlök, paprika och oliver... mmmmm ... Supergott var det!!! Det är helt underbart att ha en man som gillar att laga mat kan jag meddela :-D

Nu har jag duschat och krupit ner... Magnus kommer hem vid typ 3 i natt. En sån här vecka när vi möts i dörren varje dag... inte så skoj men det är ju ingen risk att vi tröttnar på varann i alla fall ;-)

Nu släcker jag för dagen...

Gnatt!

//Tite

söndag 26 september 2010

Alla hemma igen

Ja, nu är hela familjen samlad igen. Glada barn med massor att berätta, helst samtidigt ;-)
Cilia somnade i mitt knä i soffan tjugo över sex så hon hann aldrig träffa dom. Men då får hon en överraskning i morgon bitti i stället :-D

Nu ska jag göra resten av familjen sällskap...

Gnatt!

Vi fikar


dsc04009 (MMS)

Ja, då ser man ut så här! Vi tog en promenix till Malin & c/o´s stuga och slog på värmen, när vi kom hem var vi ute en stund, men det är ju sååå kallt! Cilia var som isbitar om händerna, och vantar är inte att fundera på, dom åker av på 1 sekund! Så då gick vi in och fikade istället :-D

Vi var ner och handlade innan idag och då passade vi på att gå om i Grönlandsparken och gunga, bara Cilia och jag. Annars när man är och handlar så ska man va så snabb som möjligt och att åka om i en lekpark innan man åker hem igen finns liksom inte alls.

Har verkligen varit superskönt att få rå om bara Cilia i så många dagar! Men fy vad vi saknar dom andra... men ikväll kommer dom hem :-D!!!

Nu ska jag passa på att leka lite mer med Cilia, snart är det två till dom skriker efter ens uppmärksamhet ;-)

Ha dé!

//Tite

Slut i rutan

Ja, nu är det slut på ännu en dag och i morgon kommer resten av familjen hem!!! Skulle haft Blingo-visning i morgon, men flyttar på den då jag inte fått ihop tillräckligt med folk. Återkommer med en ny tid när jag vet.

Idag har jag inte gjort nåt "vettigt"... eller varför säger man så??? Egentligen har ju bara gjort det mest vettiga av allt, umgåtts med Cilia!!! Alltså har jag gjort en massa vettigt :-D!

Vi tog den där promenaden i spöregnet på förmiddagen, men ingen av dem jag skulle hälsa på var hemma, och så glömde jag nyckeln till stugan... men men... det var skönt att få lite frisk luft i alla fall ;-). Invigde min nya jacka och den var definitivt värd 98:- kan jag meddela.
Sovit middag, ätit och kvällsfikat hos mormor och morfar har vi oxå gjort. En mycket bra dag!

"Häxan surtant" har inte tagit över min kropp en enda gång den här helgen. Det måste vara så att hon kommer när jag känner att jag inte räcker till. Men hur ska jag då göra för att få bort den känslan?
Ja, det har jag inget svar på... Sänka mina egna krav på mig själv vore väl en bra start kanske...

Nu har jag haft lite mini-hemma-spa och tänt lite ljus, från PartyLite naturligtvis ;-)

Tycker att jag hör kudden ropa på mig där uppe, så jag säger nog...

... Gnatt!

lördag 25 september 2010

God morgon!

Min önskan från igår kväll gick i uppfyllelse ;-)
Shit vilken sovmorgon!!! Fem över tio kom vi ner, nu är klockan tio över elva och vi har nyss ätit frukost!
Skönt att det är nån av barnen som brås på sin mor iaf  hehe...

Jaha... undra vad man ska hitta på nu då... Kanske ta en promenad i regnet!
Skulle ha varit till Malin & c/o´s stuga och kollat värmen, och till Kristina och hämtat lite papper. Kanske ska passa på att gå om hos Lena oxå när vi ändå är ute!

Ja, så får det bli, men först kläder. Kanske ingen höjdare att gå i pyamas ;-)
Vilken tur att jag köpte en ny regnjacka här om dagen, 98:- på Gesons, som hittat. Får inviga den idag då!

Ha en bra dag!

//Tite

Nån vill mig nåt...

Ja... igår kväll när vi var och handlade och stod vid frukten kom det en paprika rullandes mot mig på golvet. Inte en människa i närheten!
När vi sedan stod i kassakön, bredvid en kyldisk, började EN (av typ 30) cola flaskor vicka fram och tillbaka! Men bara EN av dom!
På jobbet idag satt jag och renskrev lite minnesanteckningar från gårdagens möte då åker hörnet på papperet upp, som om nån drar i det eller ja, jag vet inte hur jag ska förklara!

Som sagt... någon vill mig nåt! Men VAD? Och VEM?

Jag vet ju att vi har spöken här hemma, men jag har aldrig märkt av dom så där förut! Hm...

Nu ska jag och våra husspöken gå och lägga oss i alla fall!

Gnatt!

fredag 24 september 2010

Ganska härligt...

Ja, jag måste säga att det är faktisk ganska härligt att bara ha en goding att ta hand om och få ägna sig till 100% åt! Det tycker naturligt vis hon oxå ;-) Men naturligt vis saknar vi övriga familjen. I morse gick Cilia runt med en telefon och "pratade" med Casper och Ciara... hon e för härlig :-)

Idag var Cilia jätte trött när jag hämtade henne på dagis. Inte så konstigt så här i slutet på veckan! Vid halv fem visste jag inte hur jag skulle kunna hålla henne vaken så jag tappade upp ett bad och så hoppade hon och jag i, SUPER mysigt :-D. Händer inte ofta att jag får plats i badkaret när barnen badar kan jag meddela... Efter badet blev det pyamas på, både för mig och Cilia :-), lite mat i magen och sen fredagsmys i soffan.
Hon slocknade direkt i sin säng, och jag i vår säng... fattar inte! Klarar verkligen inte av att hålla mig vaken när jag lägger barnen!

Men nu sitter jag här med Cattis i knät och tittar på IDOL. Jag är en IDOL freak kan jag meddela ifall ni inte märkt det innan ;-)

Blir en tidig kväll ikväll med, eller försök till en tidig kväll i alla fall... är ju urusel på att gå och lägga mig i tid ;-) Och sen hoppas jag att Cilia sover LÄÄÄÄNGE i morgon... önska kan man väl få i alla fall va!?

Ha dé!

//Tite

På väg hem från dagis :)


dsc04005 (MMS)

På väg hem från dagis :)

torsdag 23 september 2010

Webb-möte

Ja, jag är ju webbredaktör för ett gäng förvaltningar på jobbet, Tekniska (gator, vägar, park, vatten & avlopp, renhållning, städ, tvätten, fastigheter, fjärrvärme... mm), Fritid (ishallen, sportfältet, Skinnarbadet), Mark & Skog, Arbetsmarknadsenheten... tror jag fick med alla, det är så skoj! Men nu måste jag gå igenom ALLA mina sidor igen och kolla lite saker... ja, jag har då att göra i alla fall ;-) . Hade webb-möte idag 13-16 jag slutar ju 14 i vanliga fall så jag fick leja Lillstrumpa (Emma) att hämta Cilia på dagis. Det gick hur bra som helst :-D! Men det är klart, alla älskar ju Emma så det var väl ganska väntat ;-)

Nu sitter jag i soffan, har vräkt i mig nästan allt i förra inlägget... :-P, tur att det var grönsaker och inte chips ;-), och tittat på IDOL. Sen fick jag mina saker från VistaPrint idag, så jag har klistrat lite kataloger :-D skoj skoj...

Å höll på att glömma... Här om dagen var det frost på morgonen. Klädde på barnen så dom fick gå ut tills vi skulle åka. När jag kom ut hade Casper skrapat alla rutor på hela bilen, så det var bara att sätta sig i och åka :-D Han e allt bra duktig, bara han vill ;-)

Med katterna går det JÄTTE bra! Mario har accepterat dem totalt. Dom växer så det knakar kan jag lova!!! Leka och busa med barnen är en favorit sysselsättning ;-) Är så glad att vi skaffade dom! Dom objudna gästerna har jag knappt sett till sen Cattis och Chili flyttade in, DET är bra :-D

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig... REDAN!!! Ja, faktiskt!
Men jag tror att jag tar med mig den här darlingen, så jag kan "smurfa" lite...

Gnatt!

//Tite

Torsdags-mys


dsc04004 (MMS)

Hur många vi är? Det beror på hur "schizo" jag känner mig ;-). Ha de! / Tite

onsdag 22 september 2010

En goding...

Ja shit vad konstigt det var att bara lägga EN goding ikväll! Dom andra är ju som sagt på väg ner till Stockholm på 40-års kalas, eller "åka Karusell" som Ciara har berättat på sitt dagis att hon skulle göra ;-)

Vi tog en eftermiddagspromenad i det härliga höstvädret, jag, Cilia, Emma, mormor och Mario. Det första Mario gjorde när jag släppte honom var... att rulla sig i en gödselhög naturligtvis!!!! GRRRR!!!!! Sen blev det inget mer springa lös för den vovven...

Nu sitter jag med en skål ostkrokar och tittar på IDOL... I like!!!
Undra hur många gånger jag kommer fundera på vad det är jag har glömt i morgon bitti när jag bara ska lämna EN goding på dagis!
Det är konstigt vad man saknar dom när dom är borta... vilddjuren ;-) Och älsklingen oxå  naturligtvis ;-)

Ha en bra kväll!

Själv ska jag invänta ett samtal från Tynningö och sen blir det sängen!

//Tite

Blingo-visning

Är det nån som e sugen på lite barnkläder? Lite vuxen finns allt oxå ;-) I så fall är ni välkomna till mig på söndag klockan 15.00. Då kommer Fredrika hit och visar Blingo kläder.
Här är några bilder från deras webb... gå gärna in och kika, sen är ni hjärtligt välkomna hit på söndag!!!





Ha dé!

//Tite

tisdag 21 september 2010

Konstigt det blir nu då...

I morgon åker Magnus, Casper, Ciara och farmor till Stockholm. Farbror Micke ska ha 40-års kalas på lördag så dom passar på att åka ner några dagar innan så dom hinner träffas oxå ;-)
Jag och Cilia ska va hemma och sköta vårt zoo ;-) hehe nej då, eller jo... Med alla djuren är det inte så bara att åka, och om vi skulle varit med hade farmor fått ta egen bil eller åkt tåg, och det kändes ju lite onödigt.

Så nu ska jag och Cilia mysa helt för oss själva HEELA helgen :-D. Men det kommer att kännas konstigt... Ska se till att njuta riktigt mycket, det vet jag att Cilia kommer att göra, med mamma helt för sig själv i fem dagar ;-)

Ha dé!

//Tite

måndag 20 september 2010

Slut på ännu en dag

Ja, och idag har jag faktiskt inget vettigt alls att skriva... En helt vanlig dag utan konstigheter :-)

Försov mig dock i morse... klockan ringde i 30(!!!) minuter innan jag hörde den! Det konstiga var att ingen annan heller vaknade, och då sov ALLA i samma rum!
Sen blev det ju tokstress så klart, leta kläder till barnen... sätta på kläder... springa runt och leta efter avtagna kläder och strumpor i hela huset, sätta på dem igen!!! Till mig själv hann jag inte leta reda på några strumpor så det blev till att åka barfota ;-). Väl ute vid bilen insåg jag att det var IS på hela framrutan! Bara att skrapa då... men sen så, kom vi iväg...

Magnus la barnen ikväll och jag gjorde ett ryck här nere. Tänk att det ska va så svårt!!! Det är ju så himla skönt att sätta sig ner om man gjort klart röjningen innan!!!
Måste bli bättre på det!

Nej , nu ska jag måla mina naglar "Intresseklubben antecknar" va ;-)

Ha en bra kväll!

//Tite

söndag 19 september 2010

Så sant så

Ja, vill bara börja med att säga att mitt förra inlägg NATURLIGTVIS är sant. Jag hittar INTE på!!! Men jag kan förstå att man inte i sin vildaste fantasi kan föreställa sig att det är så det går till, IDAG, I SVERIGE!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Idag var jag väldigt glad över att jag gjorde älgsteken klar igår! Så skönt att bara behöva slänga på lite potatis typ (sås, gelé och grönsaker oxå naturligtvis)! Fantastiskt gott var det!!!

Vad har vi mer gjort idag... röstat så klart! Jag har inte sett ett enda program inför valet, och nu sitter jag här med valvakan på på tv´n. Kom just på att det faktiskt är ganska spännande att se hur det här går... ;-) Bättre sent än aldrig va!
Tror minsann att jag ska lägga datorn åt sidan och "plugga" lite PartyLite fakta! För min egen skull naturligtvis, ju mer påläst jag är ju bättre kommer jag att greja det här helt enkelt!

Pratade med systeryster idag, dom om hem från sin solsemester igår och hon ville ha en visning hemma hos sig!!! JÄTTE SKOJ!!!

Sen har Emma och Victor varit här nu ikväll. Vi skulle se film när jag lagt barnen men Emma höll på att somna i soffan och Victor skulle åka till Karlstad så vi hoppade det. Får ta det en annan gång.

Ha dé!

//Tite

Jag bävar...

... för den dag jag blir gammal och måste in på ett hem i den här byn... Jag tror att jag kommer att flytta till Storfjäten eller nåt istället, som min farmor vill göra. Men där finns ingen affär, så det skulle inte gå så bra...

Men jag undrar... ska det vara så här;

* En anhörig blev tillsagd av personalen att hon inte var välkommen att komma och hjälpa sin mamma när hon skulle äta, trots att ingen i personalen hade tid att hjälpa henne, vilket ledde till att hon inte fick nån mat och ingen vätska, resultat; hon blir uttorkad och får ligga med dropp!

* En anhörig besöker en bekant och hittar EN MASSA ÄPPLEN under sängen!?!? Ifrågasätter naturligtvis detta "Varför ligger det äpplen under sängen?" och får svaret; "För att det inte ska lukta kiss"!!! MEN HALLÅ!!! Är det inte bättre att personalen städar och torkar undan eventuellt kiss som hamnat på golvet istället för att lägga äpplen där!?!?!?

* En anhörig gör ett besök för att ta ut sin mamma en stund i friska luften, frågar om nån i personalen kan hjälpa henne så att mamman får gå på toaletten innan "nej, det behövs inte" blir svaret. "Jo, men det är klart att hon ska gå på toaletten", när mamman reser på sig ur sängen visar det sig att hon är TOTALT nerkissad, ingen som sett till henne på timmar! Den anhöriga frågar hur personalen kan låta henne ligga så!? Till svar blir hon utskrattad av personalen "HAHAHA, det här är väl inget, så här är det här varje dag!" SKA DET VARA SÅ undrar jag då!?!?!?!? Ska man som anhörig bli utskrattat och hånad av personalen??? Vore det inte bättre om personalen hjälpte de gamla att gå på toaletten så slapp dom ta reda på konsekvenserna av att dom inte hjälper till med det, och så slipper dom slänga äpplen under sängen för den delen!

* En anhörig vet att hennes mamma lätt får urinvägsinfektion. Hon ser på sin mamma att nåt är fel och tjatar på personalen i TRE VECKOR att dom måste ta ett urinprov och skicka in det så att mamman kan få medicin! Inget görs, tillslut tar den anhöriga själv urinprovet och skickar in det, mycket riktigt urinvägsinfektion, som nu gått så långt att kroppen är förgiftad, resultat; mamman dör...



SKA DET VARA SÅ HÄR????? I Sverige år 2010!?!?!?!?

JAG VILL INTE BLI GAMMAL I MALUNG-SÄLENS KOMMUN!!!

//Tite

lördag 18 september 2010

Mms: vi åker karusell :) (uppdat.)


dsc03979 (MMS)

Ja, i helgen är det Höstmarknad här i byn. Jag, barnen och Emma åkte ner en sväng, tänkte att barnen skulle få åka lite karusell.

(Som tur var) fanns det inte så många barnkaruseller ;-). Dom åkte flygplanen och kaffekopparna. När dom klev av kaffekopparna var Casper helt vit i ansiktet, tror inte han kommer åka nån "snurr-karusell" nån mer gång efter det ;-).

Fyndat har jag gjort oxå! På den nyöppnade barn-loppisen! Fleecefodrat regnställ till Ciara för 150:-, Täckjacka och täckbyxa till Casper för 25:- styck!!! Som hittat!

Sen hittade jag DILLSKRUVAR!!! Tycker INTE om att dom tagit bort det från butikshyllorna kan jag meddela. Måste nog åka ner i morgon igen och köpa på mig ett lager tror jag...

Barnen var SÅÅÅ himla duktiga, inte en tillstymmelse till tjat!!! Inte en enda gång! Blir så glad :-D !!!

Nu är snart maten klar... det blir Potatisgratäng med köttfärs... mumms...

Ha en bra kväll!

//Tite

Startvisningen avklarad...

Ja, ikväll har Kristina Sundkvist varit här och haft min startvisning!!! Det gick jätte bra!!! Måste bara skriva TACK till er som var här!!! Ni vet att jag kommer tjata nu va, tills jag får komma hem till er ;-) Nej då... Jag ska inte tjata, men jag kommer gärna hem till er ändå ;-)  TACK än en gång för att ni kom!
Eftersom jag inte är nån "bakverks-människa" hade jag gjort "västerbottenpaj"  (fastän med prästost ;-) ) tomatsallad och vitlökssås, och så lite oliver till... det var mums...

I helgen har jag läsning... om "PL". Ska gå igenom all fakta och information jag fått ordentligt... känner att jag behöver läsa på lite ;-)

I morgon är det höst-marknad här! Jag, barnen och Emma ska åka ner en sväng och kolla läget. Kanske åka lite karusell... som tur är brukar mina barn vara nöjda med att få åka en gång eller max två... Så ska det förbli ;-)

I kväll tänder vi ett nytt ljus... för min kollegas mamma...

Skickar många varma tankar till min kollega...

Nu säger jag Gnatt!

//Tite

fredag 17 september 2010

Dåligt med bilder...

ja, jag har varit väldigt dålig på att lägga in bilder på slutet... jag skyller på att jag helt enkelt inte tagit mig tid att tanka ner dem från mobilen... Ska försöka skärpa mig ;-)

I kväll har jag haft en "mini-visning" för mamma av PartyLite produkterna! Det här kommer bli sååå skoj!!!
Är det någon mer som vill komma i morgon så är det bara att höra av sig :-D Ni är SÅ välkomna! 19.00!

Nu längtar jag faktiskt hit...

Tänk så underbart... Hm... kanske får försöka göra en tripp snart...



Nej, nu ska jag lägga mig. Såg att klockan blivit så där mycket nu igen! Förstår inte hur den kan gå så himla fort när barnen lagt sig!!!

Men ÅÅÅ i morgon kommer EMMA!!!! Yeeeyyy!!! Som vi har längtat efter henne!!!!!
Casper jublade ikväll när han kom på att det var fredag i morgon ;-)

Gnatt!

//Tite

torsdag 16 september 2010

Bra dag...

Ja, det var en riktigt bra kurs vi var på! Offentlighet och Sekretess handlade den om. Men det blev en lång dag... åkte 05.15 och kom hem 19.15... Men det var det värt ;-)

Åh! Idag har jag fått mitt startpaket från PartyLite :-D!!! Så mycket fina saker!!! Har suttit och tittat igenom allt och luktat på lite doftprover... mmmm.... Ser fram emot fredag när jag får visa allt oxå hehe...

Nu tar jag kvällen... Några timmars sömn i alla fall...

Gnatt!

onsdag 15 september 2010

Kurs i morgon

Ja, nu tar jag snart kvällen... i morgon ringer klockan 04.45 typ... eller nåt sånt... tror inte att jag hinner om jag går upp nåt senare... Ska till Gävle på kurs. Ska bli skoj att komma iväg en sväng. Synd bara att man bor i världens ände så att man måste gå upp mitt i natten för att hinna i tid!!!

Mormor ska skjutsa och hämta på dagis. Ska bli skoj att se hur det går, men det går nog jätte bra!!!

Idag har jag fått en PartyLite katalog levererad till dörren, vilken service ;-) Sååååå mycket fina saker!!! Ser verkligen fram emot fredag!!! Och så har jag redan fått massor med förfrågningar om visningar!!! I LIKE A LOT!!!

Jag sitter och knåpar på ett inlägg... Är så förbannad så jag kokar!!! Det gäller äldrevården här i kommunen. Man får ju skämmas! Och det vinner vi pris för... KATASTROF!!! Men jag återkommer med det när jag e klar...

Nej, Gnatt på er, eller det kanske inte är nån idé att gå och lägga sig ens ;-) Jo då...

Ha dé

//Tite

måndag 13 september 2010

Jävla skitsjukdom!

Fick just reda på att en av mina bästa vänners pappa gick bort i morse. Han hade cancer :-(
Även om han varit sjuk ett tag så spelar det ingen roll alls! Det är lika hemskt ändå!!!
I kväll tänder jag ett ljus för dom...


Sen har Magnus varit till läkaren idag... lunginflammation! Så det blir penicillin och vila för honom ett tag framöver.

Nu ska vi titta på Bolibompa och sen blir det nattning av barn.

//Tite

söndag 12 september 2010

Vardag :-)

Ja, i morgon är det dags för jobb och dagis igen.
Är väl inte 100 men har ingen feber så det får gå. Har inte tid att vara hemma!

I förmiddags kom farmor och lånade Casper och Ciara, såå skönt var det (om man får säga så...) och så fick vi ha Cilia för oss själva hela dagen!
Dom var till crossbanan och tittade, sen till skogen och skulle plocka lingon, men det fanns inga så det blev kottar och mossa istället.
Kalas hos gammelmoster Yvonne hann dom med också :-D. Dom var jätte nöjda när dom kom hem, hade haft en riktig toppendag!
Tänk vilken tur, hade dom varit hemma hade vi bara bråkat hela dagen... Fattar inte att det ska behöva vara så hela tiden! Blir tokig på det!!! Vet inte vad jag gör för fel, eller vad jag ska göra för att det ska bli annorlunda! Vet bara att så här kan vi inte ha det!

Förhoppningsvis blir det lite annorlunda nu när vi inte kan tjata sönder varandra hela dagarna ;-) . Dom kommer vara på dagis och jag på jobbet och när vi sen kommer hem kanske man orkar med och vill på ett annat sätt! Jag hoppas på det i alla fall... Jag har gått ner i arbetstid, jobbar 75%, så att det inte ska bli allt för långa dagar för dom, och så att man hinner hitta på nåt när man kommer hem, inte bara matlagning, äta och sova...
Det kommer nog bli bra.

Nu säger jag Gnatt!

//Tite

Mms: Cilia tränar ;)


dsc03943 (MMS)

Mms: Cilia tränar ;)

lördag 11 september 2010

Lite kalas och tappad tand

Ja, idag har vi haft lite kalas för Magnus. Blev inte så mycket kalasande när han fyllde eftersom alla var sjuka...
Farmor hade med sig tårta och mormor sina underbara bullar :-D

På förmiddagen var barnen ute på upptäcksfärd.
Vi klädde på dem gallonisar, regnjacka och stövlar, sen bar det av. Casper och Ciara hade Cilia mellan sig och höll henne i händerna ;-) dom e för söta dom små liven. "Vi går inte till myggskogen" sa Casper, visste inte ens att det fanns nåt dom kallade så... vilken koll man har ;-)
Dom var ute bra länge sen gick dom in till mormor och härjade. Jag och Magnus försökte städa undan, hm... man tror man e friskare än man är... inte bra...
Efter en stund kom en mycket stolt Casper in med en liten påse med ett papper i... "Öppna mamma" sa han... där i låg hans tand som har varit lös så länge!!! Han var överlycklig!!! Så i natt ska vi se om inte tandfen kommer ;-) Tredje tanden han tappar. Mammas lilla kille börjar bli så stor! Tyvärr märks det inte allt för mycket på humöret och sättet just nu... fy satan för trotsåldrar säger jag bara!!! Ikväll slängde jag ut honom och så fick han springa tre varv runt huset... det fungerade faktiskt! För stunden i alla fall...

Nu sover dom gott och jag kom på att jag måste åka ner och handla lite... *suck*

Ha dé!

//Tite

Pyssel och PartyLite

Jag är en pysselmaja... som inte har tid att pyssla!!! Det är jätte jobbigt!!! Men nu tror jag äntligen att barnen kan ha blivit så pass stora att jag kan börja pyssla med dom!!! Har liksom inte ens orkat med att prova, jag kan se det framför mig... flygande saker och skrikande ungar som inte får röra nåt i alla fall!

Skulle mer än gärna besöka en sån här butik just nu...

Sitter och tittar på deras hemsida och blir sååå sugen!!!
Får nog se till att stilla pysselbegäret lite när nästa lön kommer...

Kom ihåg min Startvisning!
Jag skulle bli såå glad om ni ville komma till mig på fredag!

Hör av er innan bara så att jag vet hur många som kommer!!!

Ha dé!
//Tite

fredag 10 september 2010

Piggare

Idag känner jag mig lite piggare, men det kan ju vara för att jag har sovit hela dagen och går på Alvedon, Quilla Simplex och nyponsoppa...
Alltså ärligt, jag minns inte ens när jag hade feber sist, år och dar sen!

Stackars Magnus, han fyllde år igår, det blev inte så mycket till firande. För det första var ju han sjuk, och sen blev ju jag dålig på kvällen... Jaja, han fick några paket i alla fall. Och barnen lyckades hålla dem hemliga ;-)

Nu ska jag skämmas vidare lite till puckon som söker IDOL, HERRE GUD ALLTSÅ!!! Men underhållande är det :-D

Ha dé!

//Tite

torsdag 9 september 2010

Ja men då så...

Det var väl ganska väntat... min tur att få feber...
Skulle varit med på ett utvärderingsmöte på Värdskapskursen i morgon! ATTANS oxå!!! Men jag har skrivit ihop ett mail till min kära kollega som hon får ta med, tänker ABSOLUT göra min röst hörd ;-)

I morgon flyger kära Systeryster utomlands med familjen och lite kompisar, Önskar dom en HELT UNDERBAR resa :-D. Själv blir det väl ryggläge, hoppas jag iaf...

Nu tar jag en alvedon och kryper ner...

Ha dé!

//Tite

onsdag 8 september 2010

Ljusparty, Blingoparty, *host* och *snörvel*

Ja, här är det sjukstuga...
Men i morgon får Casper och Ciara åka på dagis iaf. Casper fick vara hemma idag för han hostade inatt och jag trodde han oxå höll på att bli sjuk, men tji fick jag. Han har varit som en duracell kanin hela dagen, högt och lågt... Hm... jag var väl lite för snabb, men jag tänkte att eftersom vi andra är sjuka så tog jag för givet...

Jag har precis bokat in min första PartLite visning, fastän jag inte ens börjat sälja än ;-) Det känns ju jätte bra!

Jag har bokat in min "Startvisning" så...

Ni är välkomna till mig, fredag den 17/9 kl 19.00 på PartyLite visning (ljusparty). Efter det kommer jag att vara Konsult så då kan ni boka visningar hemma hos er med mig :-D
Svara gärna senast onsdag 15/9 så jag vet hur många som kommer!
Ni är alla hjärtligt VÄLKOMNA!!!


Nu väntar jag på mitt "Startpaket", det ska bli jätte spännande att packa upp och titta på allt :-D.
Har en känsla av att jag måste göra det EFTER att barnen lagt sig... annars är risken stor att det inte är så mycket kvar av allt... jag menar vilken förstörelse-grad har inte en tornado liksom!

Sen får ni gärna komma hit söndag 26/9 kl 15.00 på Blingovisning! Barnkläder i 100% ekologisk bomull! Lite vuxenkläder finns oxå, gå in och kika, superfina är dom!



Nu tar jag kvällen... IDOL har ju varit så nu kan jag lägga mig ;-)

Gnatt!

//Tite

tisdag 7 september 2010

Någon som är väldigt trött... Skruttgumma ...


dsc03917 (MMS)

Någon som är väldigt trött... Skruttgumma ;).

Jävla skitungar


dsc03907 (MMS)

Ja, Jävla skitungar! Man kan inte lämna dom en sekund utan att dom gör nåt djävulskap. Nu vet jag vad jag har att göra en stund iaf.

Sjuka är vi oxå. Allihopa. Det är konstigt att det alltid är Magnus som är sjukast ;-)

För min del är det liksom ingen idé att känna efter ens. Det spelar liksom ingen roll, allt måste göras här hemma iaf.

Ha de! //Tite

måndag 6 september 2010

Jag har bestämt mig...

Jag ska bli Konsult för PartyLite! Jag bara älskar deras produkter (ja, vem gör inte det) och så behöver vi varenda krona som kan komma in till hushållskassan, så jag tyckte det var en perfekt lösning!

Jag återkommer när jag börjar "på riktigt", så får ni gärna höra av er om ni vill ha visning :-D.

//Tite

Då var det dags då

Ja, precis som jag trodde så dröjde det inte speciellt länge innan barnen blev sjuka... Ciara hostade en del inatt, och så var det Cilias tur att börja... Så första "riktiga" dagen blev hemma för mig och brudarna.
Casper är på dagis och busar iaf... Han skulle bli tokig av att va hemma en hel dag med två sjuka småsystrar och en mamma som agerar hängare till de två...

Ha dé!

//Tite

söndag 5 september 2010

Mysdag

Ja, idag har vi haft en riktig mysdag.

Vaknade ganska sent och åt inte frukost fören vid tio, sen satte vi oss och slöade i soffan hela gänget. Ciara har varit hostig i helgen, så vi tänkte försöka se till att hon inte öste på allt för mycket.

Efter en stund fick jag nog av att sitta stilla och frågade "Ska vi göra picknick och åka till Myckelberget?" JAAA fick jag till svar, så det var bara att packa och åka :-D .
Vi gjorde en brasa och kokade lite kaffe, tänk att kaffe kan va så mycket godare när det är kokat över öppen eld!
Jag gick en sväng i skogen, skulle kolla om det fanns nån svamp... hm... inte där jag gick i alla fall... Får åka dit igen nån dag och kolla andra sidan vägen.
Efter en stund såg jag två vilsna personer som stod och kikade mot stugan... det var mormor och morfar som kom på besök! Jätte mysigt! Dom hade aldrig varit dit förut, så nu fick dom se hur vi hade det där oxå hehe.

Är lite kluven hur jag ska göra med Ciara i morgon... hon har som sagt varit hostig i helgen, och lite snuvig, men ingen feber... Vet inte om hon ska få åka på dagis i morgon eller om jag måste vara hemma med henne... Får se hur natten blir... Hon har inte hostat idag, och om natten blir lugn så blir det nog dagis. Skulle det vara så att hon absolut inte orkar så ringer dom ju så får jag åka och hämta henne.

Har ni sett vad som börjar på tisdag!!! IDOL!!!! Åååååå jag längtar!!! Är en riktig IDOL freak, bara älskar det!!!

Nu ska jag sitta här en stund till, sen blir det sängen... I morgon bitti ska det bli spännande att se om jag lyckas med bedriften att göra klar mig själv, tre vilddjur, skjutsa på dagis och komma i tid till jobbet... Det kan bli mycket spännande ;-)

Ha dé!

//Tite

Mms: Har packat matsäck och åker till Myck...


dsc03889 (MMS)

Mms: Har packat matsäck och åker till Myckelberget en sväng :). Ha en bra dag! //Tite

Framsteg

Ja, min morbror gör framsteg. Han har blivit flyttad från IVA till Stroke-enheten.
När mamma och pappa var och hälsade på igår halvsatt han i sängen. Han kunde dricka lite själv och försökte prata, men det var svårt att frå fram de ord han ville ha sagt. En mening lyckades han klämma fram... "JÄVLA SKIT OCKSÅ!".

I morgon blir det nog en utflykt till Myckelberget för vår del.

Nu säger jag Gnatt!

//Tite

fredag 3 september 2010

Fredag

Ja, nu har det gått en vecka igen. Måndag, fredag, måndag, fredag... är det dom enda dagarna som finns i en vecka? Det känns så i alla fall. Fy vad fort det går.

Idag på lunchen var jag och Vivi och åt på "Taket", Fiskgryta med aioli... mmmmumms så gott! När vi ätit gick vi förbi på Anna´s House. Fick ju två presentkort där när jag fyllde år, så jag skulle kika om jag hittade nåt skoj... det blev två par byxor :-D (ett par vanliga leggins som jag tittat på lääänge och ett par jeansleggings som jag oxå kikat på innan). Känns riktigt bra!!! Nu när jag inte har så många byxor kvar heller som jag kan ha ;-) Skulle behöva göra en riktig garderobsrensning. Har rensat och sorterat alla barnens kläder, men sen tar liksom orken slut och mina blir kvar... så är det nästan alltid.

Ikväll gjorde jag potatis och purjolökssoppa, det var ett bra tag sen sist, men jag fick inte till det. Den smakade inte alls som den brukar göra... undra vad jag gjorde för fel... potatis, purjo och fänkål som jag alltid har i... tyckte inte det var nåt konstigt... i och för sig hade vi ingen grädde hemma, så jag tog mjölk (röd mjölk) istället... jaja, Casper tyckte den var jätte god i alla fall, vi sa att det var Batman-soppa ;-)

Nu blir det soffan en stund sen sängen, är suuuuper trött!!!

Ha dé!

//Tite

torsdag 2 september 2010

Sista inskolningsdagen

Ja, idag har barnen haft sista inskolningsdagen, dom är lediga i morgon och på måndag börjar allvaret... Den "riktiga" vardagen, som det ska vara.

Det kommer att gå jätte bra. Det är jag övertygad om. Hoppas bara inte dom blir sjuka direkt! Men det lär väl inte dröja allt för många dagar har jag en känsla av...

Min morbror ligger fortfarande på IVA. Förlamad i halva kroppen och kan inte prata. Dom vet inte så mycket, om han blir bättre, om det går tillbaka, om det blir värre... det är bara att vänta och se... Vi hoppas så klart på det bästa.

Ikväll har jag bestämt mig för att det blir en tidig kväll. Det gör jag i och för sig alla kvällar utan att lyckas, men jag måste verkligen försöka lägga mig tidigare!!!

Idag fick jag sluta tidigare på jobbet. Det var så himla skönt!
Hade total kaos på förmiddagen, min kära kollega var i Mora så jag hade växeln själv. Hade kö i växeln i en och en halv timme!!! När jag hade både Malungs och Vansbros växlar hade jag typ 8 samtal i kö hela tiden (en halvtimme ungefär)...

Har hunnit med att röja upp lite här hemma, det var välbehövligt... nu soffan och lite tända ljus... skönt...

Hm... undra om nån här i Malung är säljare för PARTY LITE, skulle behöva lite mera ljus... kanske skulle ha ett party. Nån som vill komma i så fall?

Ha dé och Gnatt!

//Tite

Jag var helt själv...

Det var inte en själ på gymmet! Bara jag och alla maskiner ;-) Riktigt skönt faktiskt, då fick jag göra allt i min egen takt. Kolla igenom maskinerna i lugn och ro.
Det var JÄTTE skönt att träna! Att komma igång! Så nu är det bara att köra :-D! Nästa gång hoppas jag på lite sällskap, av mamma eller Vivi kanske.

Mamma skulle varit med, men hon fick ett samtal från Mora att dom hittat en av hennes bröder liggandes hemma i sin hall. Dom vet inte hur länge han har legat, kan ha varit ända sen i måndags. Han hade fått en stor hjärnblödning, kunde inte prata och var förlamad i halva kroppen. Han kunde kommunicera med handtryckningar i alla fall och var medveten om att några av syskonen och hans barn var där. Det var inte livshotande i nuläget, men dom vet inte så mycket än...

Tänk vad lite man vet om livet. Ingenting vet man om morgondagen! Det kanske är lika bra det, men tänk på att ta vara på det liv DU har! Det är DU och bara DU som bestämmer över ditt liv och hur det ska bli!

Nu ska jag sova, ska bli spännande att se hur mycket träningsvärk jag har i morgon... Men det är bra, för då vet jag att träningen ger resultat. Annars får jag ta i mer nästa gång ;-)

Gnatt!

//Tite