Translate

torsdag 20 december 2012

Gårdagens fix

Det här är lite av det jag pysslade med igår :-) Wienernougat och presentpåsar :-)
Snart ska ni få se hur köket ser ut... Eller iaf såg ut när jag kom hem... Men det har sin orsak.

Recept på Wienernougat

250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Smält nougaten över vattenbad.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta ner tillsammans med nougaten.

Blanda ner mandeln.

Häll upp allt i en bakplåtspappersklädd form, ju större form ju tunnare bitar blir det.
Har du ingen form i lagom storlek kan du vika bakplåtspapperet i lagom storlek.

Låt massan stelna och skär i bitar.
Delar du nougaten när den är för kall så spricker den sönder.
Så låt den stå i rumstemp en stund innan du ska skära den.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar