Translate

onsdag 24 februari 2010

Daimrulltårta

Ja, här kommer receptet på daimrulltårta!



3 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning/Smörkräm (brukar göra dubbel ;-) )
150 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim (hackad)

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda potatismjöl, siktad kakao, och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt eller i långpanna (ca 30x40).
4. Grädda mitt i ugnen, 250º i ca 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper eller en fuktig duk.
6. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
7. Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och hackad daim. Rör ner äggulan.
8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den (på längden).
9. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den skall skäras.

Hoppas det smakar!!! :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar